poniedziałek, 26 października 2020

Pyszny boczuś - zagrycha





Około 1 kg chudego boczusia

4 jajeczka

2 łyżeczki papryki słodkiej

1/2 łyżeczki płatków suszonego chili 

(jak lubicie pikantne, to łyżeczka płatków)

Łyżka suszonej cebulki

1 ząbek czosnku(wyciśnięty, albo drobno posiekany)

1/2 łyżeczki pieprzu grubo mielonego, 

łyżka soli

Bułka tarta,

Mąka

Opakowanie smalcu

Bocuś kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm.

Wrzucamy do miseczki i wsypujemy przyprawy, dobrze mieszamy...

Teraz delikatnie rozbijamy tłuczkiem ( z jednej strony)

Przygotowujemy trzy talerze.

Wsypujemy do dwóch talerzy:

1 - Mąkę

2 - bułeczkę tartą

Do trzeciego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy.

Bociuś zanurzamy w mące, teraz w jajeczkach i na końcu w bułeczce tartej.

Rozgrzewamy patelnię, ale na średnim ogniu i smażymy około pięć minut z każdej strony!

KURWAAAAA, JAKIE TO DOBRE!!!😀😇😈😂😂😋🙌😎💪🎩


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Poszarpane myśli

  Widzę Że obserwujesz Kiedy wchodzę i wyrzucam z siebie Przez łzy płynę Zderzam się ze swoimi światami Słowa tańczą w mojej głowie Walczę B...