Około 1 kg chudego boczusia
4 jajeczka
2 łyżeczki papryki słodkiej
1/2 łyżeczki płatków suszonego chili
(jak lubicie pikantne, to łyżeczka płatków)
Łyżka suszonej cebulki
1 ząbek czosnku(wyciśnięty, albo drobno posiekany)
1/2 łyżeczki pieprzu grubo mielonego,
łyżka soli
Bułka tarta,
Mąka
Opakowanie smalcu
Bocuś kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm.
Wrzucamy do miseczki i wsypujemy przyprawy, dobrze mieszamy...
Teraz delikatnie rozbijamy tłuczkiem ( z jednej strony)
Przygotowujemy trzy talerze.
Wsypujemy do dwóch talerzy:
1 - Mąkę
2 - bułeczkę tartą
Do trzeciego talerza wbijamy jajka i roztrzepujemy.
Bociuś zanurzamy w mące, teraz w jajeczkach i na końcu w bułeczce tartej.
Rozgrzewamy patelnię, ale na średnim ogniu i smażymy około pięć minut z każdej strony!
KURWAAAAA, JAKIE TO DOBRE!!!😀😇😈😂😂😋🙌😎💪🎩
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz